Skoči na glavno vsebino
Select Page
100 let AZM
Logotip - center za razvoj kadrov Korak

BESS – Be Smart Seniors

 Erasmus+, Strateška partnerstva v IO

Trajanje: 1. 10. 2018–30. 9. 2020

Partnerji:

  • Madžarska (Corvus, KOA Fundation, Nyugdijasok Egyesulete, Prompt-H Ltd.
  • AZM-LU, Univerza Turku iz Finske, Anthropogogik Brändle (Liechenstein)

 

Veliko starejšim odraslih ponuja življenje izzive, ki so povezani z izgube osebne avtonomije in odvisnostjo od ostalih ljudi, ki jim pomagajo pri zadovoljevanju vsakodnevnih potreb. Moderne IKT naprave in spletne storitve so lahko starejšim pri tem v precejšnjo pomoč, vendar morajo biti usposobljeni za njihovo uporabo. Ustrezno usposobljeni bodo lahko samostojni pri ohranjanju stikov s sorodniki in znanci, pri uporabi spletnih storitev pri nakupovanju, stiku z zdravniki ter iskanju ostalih potrebnih informacij.

S projektom BESS smo razvili pripomočke v podporo medgeneracijskemu učenju, ki bodo mlajšim sorodnikom predstavili metode, kako najučinkoviteje pomagati dedkom in babicam, da bodo osvojili osnove IKT. V ta namen je nastal priročnik za medgeneracijsko učenje osnov IKT, spletna stran z učnimi gradivi in prostorom za izmenjavo izkušenj in 60 videoposnetkov, ki vsebujejo prikaz osnovnih postopkov uporabe najpomembnejših naprav, programov in aplikacij.

Pripomočki so na voljo na tej povezavi: https://www.bessproject.eu/sl

Izbrano za vas

Na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudski univerzi nudimo raznovrstno izobraževalno ponudbo prilagojeno različnim ciljnim skupinam. Tu lahko na enem mestu najdete vse vsebine, ki so namenjene posebej vam.
Dostopnost